تاريخ : سه شنبه 20 تير 1391برچسب:نانو,سلول,دارو,پزشکی, | 13:4 | نویسنده : ایمان

 

 

                                           

یک گروه از دانشمندان نانو،کوله پشتی های سلولی برای حمل و تحویل مواد شیمی درمانی ابداع کرده اند. 

سلول هایی که این کوله ها را همراه خود دارند همچنین میتوانند تومورها را نیز شناسایی کنند،یا به آجر های ساختمانی برای مهندسی بافت ها تبدیل شوند. 

محققان دانشگاه MIT که مخترعان چنین کوله پشتی های ظریف و میکروسکوپی هستند،معتقدند که برای اولین بار در جهان توانسته اند چنین بسته ی مصنوعی را به یک سلول متصل کنند. 

این کوله پشتی های پلیمری به پژوهشگران این امکان را میدهد که از سلول های بدن برای حمل بارهای بسیار اندک استفاده کرده و حرکت های آن ها را با استفاده از میدان های مغناطیسی دست کاری کنند و از آنجا که هر بسته تنها منطقه ی بسیار کوچکی از سطح سلول را میپوشاند،پس با عملکردهای طبیعی سلول تداخل و منافاتی ندارد و مانع از تعامل آن با فضای خارج نمیشود. 



تاريخ : سه شنبه 20 تير 1391برچسب:عقرب,علمی,تنفس,جانور, | 12:58 | نویسنده : ایمان

 

فناوری مدرن میکروسکپی با فراهم کردن امکان مشاهده ی خصوصیات ریخت شناسی ناپیدای عقرب ها، بینش جدیدی نسبت..............

 

                                           

فناوری مدرن میکروسکپی با فراهم کردن امکان مشاهده ی خصوصیات ریخت شناسی ناپیدای عقرب ها، بینش جدیدی نسبت به روابط تکاملی این جانداران برای دانشمندان رقم میزند. دانشمندان به کمک این فناوری توانستند نگاه نزدیکی به پیکره ی زوائد مویی شکل روی کفه های ورقه ورقه ی جاندار داشته باشند و تصویر جدیدی از ساختار سامانه ی تنفسی عقرب ارائه کنند. محققان با نفوذ به سامانه ی تنفسی عقرب که به دلیل شباهت آن با ورقه های تا خورده ی کتاب به(شش کتابی) معروف است،موفق به دستیابی اطلاعات توارثی با ارزشی شده اند که بینش جدیدی به روابط تکاملی، میان عقرب ها می بخشد. به اعتقاد دانشمندان ساختار شش کتابی ها برای بعضی از عنکبوتیان از جمله تمامی عقرب ها،اکثر عنکبوت ها و عقرب های شلاقی امکان تنفس هوا را فراهم میکند و شناخت بیشتر ریخت شناسی این عضو،اطلاعات زیادی درباره ی تبارشناسی این گونه های جانوری به دانشمندان ارائه میکند.



تاريخ : یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, | 13:29 | نویسنده : ایمان

در زندگی روزمره خود با اطلاعات بسیار زیادی رو به رو می‌شویم که مغز مسئول پردازش آن‌هاست. قرار است مغز اطلاعات بیرونی را به درستی پردازش کند، نتیجه درستی بگیرد و به ما برای زندگی در این دنیای پر از محرک کمک کند. اما مغز، سیستمی پیچیده است که خطاهایی هم دارد. خطاهای مغز در زندگی روزمره دائم اتفاق می‌افتد و برخی از آن‌ها را ما حتی به خطای مغزی نسبت نمی‌دهیم. دانستن این که چه پدیده‌های مغزی باعث این خطاهای روزمره می‌شود، خالی از لطف نیست.



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, | 12:31 | نویسنده : ایمان

تا چه ارتفاعی می توان نفس کشید؟

 
هر چه از سطح زمین ارتفاع می گیریم، فشار هوا هم کمتر می شود و کار اکسیژن رسانی سیستم تنفس هم سختتر. نسبت به سطح مغز انسان اکسیژن درون بدن بسیار حساس است، بنابراین با کاهش فشار هوا، سردرد و سرگیجه هم شروع می شود. با حضور طولانی در ارتفاع بالای پنج هزار متر، بافت ماهیچه ای رو به زوال می رود و احتمال جمع شدن مایعات درون شش ها و مغزها افزایش می یابد که می تواند کشنده باشد.
در ارتفاع بالاتر از 7500 متر، افت اکسیژن آن قدر شدید است که فرد هشیاری خود را از دست می دهد و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.

به همین دلیل است که کوهنوردان برای صعود به ارتفاع های بالاتر، خود را برای مقابله با فشار پایین آماده می کنند و بیشتر از کپسول اکسیژن استفاده می کنند.
اما افراد بسیار کمی هستند که توانسته اند بدون استفاده از کپسول اکسیژن به قله اورست صعود کنند. ارتفاع اورست 8848 متر است و بابو چیری، با 21 ساعت ماندن در قلها ورست، آ ن هم بدون کپسول اکسیژن در این مورد رکورددار است. به نظر می رسد حد نهایی صعود بدون کپسول اکسیژن ارتفاع 9هزار متری بالای سطح دریا باشد.


صفحه قبل 1 صفحه بعد